Kulcsszavas kereső:
Legújabb cikkek:
2017-10-31
Régi lapszámaink - utolsó lehetőség a beszerzésükre!
  Ami számunkra egyszerre volt öröm és bánat, hogy a régi...

2017-10-12
Őszi Kertészeti Napok - 2017. október 13-15.
  A hagyományteremtés folytatásaként továbbra is célunk...

2017-09-26
Várnap a tokaji várért - 2017. október 8.
  Hírös Tokaj Vára. A több, mint 300 éve lerombolt,...

2017-08-24
Súr – Magyarország legszebb fekvésű falva
  Nem kis dolog, ha egy települést az országa legszebb...

2017-08-10
Végvári Vigasságok - 2017. augusztus 11-13.
Ostrom 1552 Eger várához mindenkinek van kapcsolata. Gyermekként,...Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen


Fejér megye várai az őskortól a kuruc korig

2012. évi lapszámaink

2012. évi első számunk: Északi Várak Útján

 

eszaki_felsomagyarorszagi_varakA Felső-magyarországi Várak Egyesület megtisztelő bizalmának köszönhetően immár harmadik -frissített és bővített tartalmú- változatát adhattuk ki AZ Északi Várak Útján című kiadványnak. Az előző két lapszám nagy siker volt, teljesen elfogyott, az újra kiadást e tény mellett pedig még az indokolta, hogy a várak nagyobb részénél fejlesztések voltak/vannak folyamatban, melyekről szerettünk volna aktuális információt közölni.

A kiadványban elolvashatják minden egyes vár részletes történetét, az elmúlt évek kutatásainak és fejlesztéseinek eredményeivel egyetemben. A cikkeket látványos, egyedi grafikák illusztrálják. A lapszámban bemutatott 28 helyszínt felkeresve, egyfelől megismerhetik hazánk egyik legszebb táját, másrészt országunk történelmét is, a honfoglalástól kezdődően, egészen a várak védelmi szerepének megszűnéséig.

Az egyes váraknál a felkeresésükhöz nélkülözhetetlen hasznos információk mellett ez évi programjaik felsorolását is megtalálhatják, így kedvükre válogathatnak a nagyszerű események között. 

A kiadvány megvásárolható országszerte az újságárusoknál, turisztikai helyszíneken, megrendelhető a kiadónál.


Tel: (06 1) 332 3261
E-mail : kiado@szepmagyarorszag.hu

 

 

2012 évi második lapszámunk:

Kolostorok kertjei és Veszprém megyei vártúrák

(A Balaton-felvidék természeti kincsei)

 

A Szép Magyarország magazin 2012. évi második lapszámában hazánk egyik legszebb, különleges látnivalókban, épített és természeti kincsekben gazdag vidékére, a Balaton-felvidék, a Bakony és Veszprém-megyei vadregényes részeire visszük olvasóinkat. A gazdag tartalom lapunk történetében első alkalommal ösztönzött minket arra, hogy két fajta borítóval jelentessünk meg egy lapszámot (remélem Önöknek is tetszenek!)


 

A lapszám egyik fele hét Veszprém-megyei vár sorsát ismerteti meg, részletesen leírva a helyszínek történetét, feltárásuk részleteit és jelenlegi állapotukat (a folyamtabna lévő illetve tervezett fejlesztésekkel), kiegészítve a felkeresésükhöz nélkülözhetetlen információkkal és aktuális programjaik ajánlatával.

Azok, akik a hét várat felkeresik, úgy fogják érezni, mintha egy, a hazánk történelmét bemutató előadáson vennének részt. Fedezzék fel, ismerjék meg ezeket a nagyszerű erősségeket, vegyenek részt a rendezvényeiken és legyenek egyúttal a helyreállításuk támogatói is, hiszen a legtöbben a bevételüket az utolsó fillérig a várra költik.

 

Másik kiemelt téma, amivel ebben a lapszámban foglalkozunk, az a kolostorok kertművészete, melynek során egy általános ismertető mellett bejárjuk Pannonhalma, Zirc, Bakonybél és Tihany egyházi helyszíneit, a halimbai „füves pap” emlékhelyeit, valamint a veszprémi kolostorromokat. Nagyon érdekes téma, felkereshető, megismerhető helyszínekkel, reméljük Önöknek is legalább annyira fog tetszeni, mint nekünk.

 

Korábban nagy érdeklődéssel fogadták, remélem most is népszerű lesz a tapolcai Malom tavat és környezetét –köztük a Templom-domb középkori műemlékeit- bemutató képriportunk.

 

A lapszám ára : 495 forint

Megvásárolható: országszerte az újságárusoknál, értékesítő partnereinknél -múzeumokban, turisztikai helyszíneken- és a kiadóban

Rendelje meg most a 2012. évi első és második lapszámunkat és fizessen mindösszesen 990 forintot postaköltséggel együtt.

 

 Add a Facebook-hoz
Legújabb címkék:

Beköszöntő | Hétvégi programajánlatok | Magyar tájakon | Vártúrák  | Kincstár | Kultúra | Főúri családok | Régi lapszámok | Képtár | Gyermekkel utazom - családi programok | Partneroldalak | Médiaajánlat | Légifotó archívum | Kapcsolat |

Szép Magyarország magazin | Telefon: 06 1 332 3261 | e-mail: kiado@szepmagyarorszag.hu
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.