Kulcsszavas kereső:
Legújabb cikkek:
2017-10-31
Régi lapszámaink - utolsó lehetőség a beszerzésükre!
  Ami számunkra egyszerre volt öröm és bánat, hogy a régi...

2017-10-12
Őszi Kertészeti Napok - 2017. október 13-15.
  A hagyományteremtés folytatásaként továbbra is célunk...

2017-09-26
Várnap a tokaji várért - 2017. október 8.
  Hírös Tokaj Vára. A több, mint 300 éve lerombolt,...

2017-08-24
Súr – Magyarország legszebb fekvésű falva
  Nem kis dolog, ha egy települést az országa legszebb...

2017-08-10
Végvári Vigasságok - 2017. augusztus 11-13.
Ostrom 1552 Eger várához mindenkinek van kapcsolata. Gyermekként,...Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen


Fejér megye várai az őskortól a kuruc korig

2011. évi lapszámaink

Legendás kastélyok:  húsz magyarországi kastély története és az épittettő családok története.

 

szep_magyarorszagHúsz kastély története, közöttük a legismertebbeké. Múltjuk, történetük szerves része a magyar történelemnek. Épittettőik a legjelentősebb, legbefolyásosabb  főúri családok tagjai voltak. Ezek a kastélyok jellemzően a török hódoltság után, a magyarországi barokk idején épültek. Otthonai a művészeteknek és a kulturának. Kisugárzásuk, jelenlétük széles körben hatott a környezetükre is, megváltoztatva sokszor a települések szerkezetét is, hogy középontban lehessenek. Az elmúlt évek szisztematikus helyreállításainak köszönhetően egyre több épület nyeri vissza ezt a középponti szerepét. A kastélyok története csak száraz adatt a családok megismerése nélkül. Ezért mi ebben a lapszámban visszanyúltunk egészen azokig az időkig, amikor egy-egy család első tagja megteremtette a későbbi gazdagság és tarsadalmi rang alapjait.

A lapszámban a legismertebb kastélyok mellett bemutatunk olyan egykor jelentős, azonban ma már csak romjaiban látható épületet is, mint József nádor alcsúti kastélya, és külön figyelmet fordítottunk az elmult hónapokban megszépült épületeknek, mint a hajósi, a sümegi, a nádasdladányi vagy a pápai kastély.

Ez a húsz kastély, azaz húsz történet csak egy részlete a hazai kastélyépítészetnek, azonban szándékunk szerint egy olyan átfogó áttekintést tudunk segítségükkel nyújtani, mely jól mutatja meg a főúri családok életét.


A lapszámban bemutatásra kerülő kastélyok:

Gödöllő - Grassalkovich, Nagycenk - Széchenyi, Pécel - Ráday, Fertőd - Esterházy, Keszthely - Festetics, Kehidakustány - Deák, Dég - Festetics, Nádasdladány - Nádasdy, Fehérvárcsurgó - Károlyi , Gyöngyös - Orczy, Alcsút - Habsburg, Lovasberény - Cziráy, Csákvár - Esterházy, Sümeg -Püspöki, Pápa - Esterházy, Sárvár - Nádasdy, Mór - Lamberg és Hajós - Érseki

A Legendás kastélyokat bemutató lapszám megvásárolható az újságárusoknál illetve megrendelhető a kiadóban:

tel: (1) 332 3261

e-mail: kiado@szepmagyarorszag.hu 

A kiadvány ára : 495 forint  (+ 205 Ft postaköltség) 

Akciós ajánlat : rendelje meg a Legendás kastélyokat bemumtató kiadványunkat egy másik -már megjelent- lapszámunkkal együtt és fizessen mindössze 990 forintot postaköltséggel együtt!

 

 

Meseszép Budapest

 

szep_magyarorszag_cimlapUtazás az aranykorba, amikor Budapest egyenrangú társnak tekintette magát Európa legjelentősebb metrópoliszaival és ehhez mérten építkezett. Egy olyan korszak, amikor megvalósultak a városképre napjainkig legnagyobb hatással lévő főutak és városrészek fejlesztései. A Mesés Budapest című lapszámban bemutatott műemlékek jellemzően a kiegyezés és az I. világháború között épületek. Sorsukban sok közös van, így abban is, hogy a sok évtizedes használat után példaértékű módon állították helyre őket, így napjainkban újra a Főváros büszkeségei. Történetük jó lehetőséget ad arra, hogy megismerjük egy-egy városrész múltját, egy-egy építész életpályáját, és higgyék el nekem, hogy nagyon érdekes, tanulságos és nem utolsó sorban szép utazásra hívjuk Önöket.

Ajánlom ezt a lapszámot azoknak, akik itt élnek a fővárosban, mert biztos vagyok benne, hogy sok újdonság van a lapban a számukra is, olyan részletek, amelyekre rá lehet csodálkozni, és azoknak is, akik turistaként jönnek Budapestre, mert ezeket a helyszíneket nem szabad kihagyni a város felfedezéséből.

A kiadvány megvásárolható az újságárusoknál és a kiadónál:

 

 

 


 Add a Facebook-hoz
Legújabb címkék:

Beköszöntő | Hétvégi programajánlatok | Magyar tájakon | Vártúrák  | Kincstár | Kultúra | Főúri családok | Régi lapszámok | Képtár | Gyermekkel utazom - családi programok | Partneroldalak | Médiaajánlat | Légifotó archívum | Kapcsolat |

Szép Magyarország magazin | Telefon: 06 1 332 3261 | e-mail: kiado@szepmagyarorszag.hu
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.