Kulcsszavas kereső:
Legújabb cikkek:
Határon átnyúló kezdeményezésből újult meg a tőketerebesi Andrássy-kastély, a pácini Mágochy–Alaghy–’Sennyey-kastély és a tokaji Zeleméry-kúria
Megjelent: 2023. 12. 04. Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország...

Interaktív időutazás - újabb látnivalókkal és tartalommal gazdagodik a Füzéri vár
  Vár állott, most kőhalom, írja a költő, de miért ne lehetne fordítva?...

Interaktív várostörténeti kiállítás nyílt a felújított Mezőtúri Városházában, látogathatóvá vált a torony is
Augusztus 20-án sor került a felújított Mezőtúri Városháza átadására. A város...

Új kiállítás - Mezőtúr
Mezőtúr Város Önkormányzata a TOP-1.2.1-15-JN1-2016-00003 azonosítószámú,...

Megnyílt a regéci vár Keleti Palotaszárnya!
A fejlesztés az egykori impozáns palotaszárny újjáépítésével, valamint a...


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!


Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen


Stílusos vidéki szállodák ételkóstolója - 2012. február 26.

Nagymamáink, a régi korok -a vidék- ízét, zamatát keresik mind többen és mind a két oldalon (szakácsként és vendegként is). Most egy olyan lehetőséget ajánlunk a figyelmükbe, ahol több naygszerű szálloda konyháját ismerhetik meg egyszerre.

 

Íme a szervezők bemutatkozó sorai:

Gondoltunk egy nagyot, és február utolsó vasárnapján, 26.-án, randevúra hívjuk a gasztronómia szerelmeseit, hogy bemutassuk 8 különleges vidéki étterem konyháját. A légyott helyszíne a Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda*** a Szentendrei-szigeten.

 
Mindenki szeret néha elszakadni a nagyváros zajától, vidékre ruccanni, olykor cél nélkül nekivágni az országútnak. Mi lehet jobb ilyenkor, mint szép tájak között megérkezni egy hangulatos vidéki vendéglőbe, ahol az ínyenc utazót szeretettel látják. Ilyen kézműves éttermek séfjei adnak randevút egymásnak és a vendégeknek február 26.-án Szigetmonostoron. Fedezzen fel új helyeket és új ízeket Magyarországon! Távol a város zajától, stílusosan…

Ezen a napon olyan éttermek séfjei főznek a vendégeknek, akik a szívből jövő vidéki vendéglátásban hisznek. Az ország különböző pontjairól érkező szakácsok 25 perces bemutatófőzéseket is tartanak  a látványkonyhában. Emellett friss hazai kézműves finomságokat is lehet kóstolni és vásárolni.


Időpont: 2012. február 26. vasárnap, 11.00-17.00.

Helyszín:  Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda*** és Étterem Szigetmonostor, Szentendrei-sziget 2015 Hrsz 057/2


A BELÉPÉS INGYENES, de regisztrációhoz kötött. A kóstoló falatokat az éttermek standjainál lehet megvásárolni.


Regisztráció: 2012. február 24.-ig ezen az e-mail címen lehet: rosinante@rosinante.hu.




MILYEN ÉTTERMEKET LEHET MEGKÓSTOLNI FEBRUÁR 26.-ÁN?


Anyukám Mondta „mondta” magáról
„A kemencés ügyek alap témák, mint egy jazz nótában az alaptéma, lehet rá jókat improvizálni, zöldséggel, hússal, hallal stb.
Az ételek karaktere anyukám mondtás, anyukám mondta, hogy így kell csinálni, a húslevesbe a betétet, anyukám pedig olyan, mint a kiskegyed, vagy mint az öreg Küsmödi unokája a kis bice-bóca, sohasem téved.
A kenyér annyira házi, mint a csigának a saját háza, este gyúrjuk, reggel sütjük, délben frissen tálaljuk. A dessszertek szintén háziasak, háziasan magyarok és háziasan olaszok. Anyukám mondta. Mamma ha detto fra l'altro.”

www.anyukammondta.hu


A Chianti Étterem filozófiája
„Egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. Mi, a Trattoria Chianti csapata hisszük, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítjük az itt eltöltött időt.”

www.chiantietterem.hu


A Gusteau Kulináris Élményműhely ars poétikája
„Konyhánk a gourmet konyha elveit követi. Műhelyünk titka az alapanyagok erejében rejlik, gondos csapatunk nagy hangsúlyt fektet a helyben található hozzávalókra, hogy olyan ételeket készítsünk, ami felejthetetlenné varázsolja a Gusteau ételkülönlegességeit.”

www.gusteaumuhely.com

 

Az Imola Udvarház így gondolja

"A bor és az étel egymástól elválaszthatatlanok. Fő célunk, hogy az étel és bor harmóniáját a legmagasabb szinten teremtsük meg. Kizárólag friss, tiszta, finom alapanyagokkal dolgozunk pl: bükki kézműves sajt, falusi csirke, erdei gomba. Szeretnénk, ha vendégeink az étlapon szereplő összes ételünk után vágyakoznának, és minél többször visszatérnének hozzánk. Tessék jönni és kóstolni!"

www.imolaudvarhaz.hu


A Mandula Étterem és Bor Bár Villányban komolyan gondolja
„Regionális gourmet konyha, fúziós hatásokkal...Szeretnénk a villányi borvidékre jellemző autentikus sváb-, és magyar konyha hagyományaiból eredő, de a mai modern konyhai trendeknek is megfelelő sajátos, egyedi gasztronómiát nyújtani Vendégeinknek. Új fúziós kreációk, kontinenseken átívelő ízek találkozása a hazai, falusi konyha remekeivel új étlapunkon. A Gere borok által inspirált házias ízek, újszerű megfogalmazásban.”

www.gere.hu


Ilyen a Nomád Hotel konyhája

"Mi lesz ma a vacsora? - kérdezik gyámoltalanul a kezdő törzsvendégek. Ilyenkor a hosszú évek alatt kifejlesztett "rejtői " nézéssel válaszolunk, mintha legalábbis Nagy Levin kiléte felől érdeklődött volna az éhező. Pedig a válasz egyszerű: mi sem tudjuk. .... mert az úgy van, hogy anya ( sokak Klári nénije..) hirtelen felindulásból főz, az apa által beszerzett, a kertből szüretelt, vagy a faluból begyűjtött alapanyagok láttán. Aztán lesz, ami lesz. Senki nem izgul: mert jó lesz, sok lesz és változatos lesz, pont úgy mint nagyinál a vasárnapi ebéd. Annyira úgy, hogy ő is kijön a konyhából fakanállal a kezében, ha nem eszik rendesen a társaság...."

www.nomadhotel.hu


A Walter Vendéglő így mutatkozott be
"Hatvanöt év kényszerpihenő utáni – megnyitásával csatlakozni szeretnénk azon vidéki éttermek sorába, ahol a budántúli ínyenceknek egy jó ebéd vagy vacsora, egy kellemesen eltöltendő este kedvéért nem kell útra kelniük a főváros irányába. Alternatívát kínálva a vendégeknek, akik a színvonalas és visszafogott belső környezetben vagy a hangulatos kerti teraszon étkezve és borozva élvezhetik a Ruprecht László kreatív séf alkotta rövid, de változatos étlap és a gazdag borlap adta kínálatot."

www.waltervendeglo.hu


A Rosinante Étterméről ezt lehet tudni
"Szeretünk enni és szeretünk főzni. Legjobban a vendégekkel együtt szeretünk finomakat főzni. Szikora Imre és Ágnes asszony (alias Mammma) álma valósult meg a Szentendrei-szigeten. Hozzánk még az ismeretlen is úgy lép be, hogy itt minden olyan, mint otthon vagy a nagymamánál. A kanapé, a fotelek, a sok-sok könyv, a melegség és az őszinte vendégszeretet. Ja, hogy mit lehet enni? Kedvenc mesterszakácsunk és szeretett konyhafőnökünk minden héten más kézműves finomsággal készül. Megkóstolni kell, nem beszélni róla."

www.rosinante.hu


Friss hazai finomságokra pedig a Sarki Fűszeres standján vadászhatnak vendégeink


A kevesebb (nagyon)sokszor több... Ezért elsősorban az egyszerűségre, az érthetőségre és a szerethetőségre törekszünk a Sarki Fűszereben a Pozsonyi úton! A boldog békeidőket idézzük és hiszünk benne, hogy értéket teremtünk, hogy embereket hozunk össze egy olyan helyen, aminek lelke van.

A kevesebb (nagyon)sokszor több... Pár dolog van csupán, amiből NEM engedünk: Az alapanyagok kiváló minősége, a körültekintő elkészítés, és a kifogástalan kiszolgálás!


 http://sarkifuszeres.hu/




FONTOS INFORMÁCIÓ!!! SOK JÓ EMBER KIS HELYEN IS...DE AZÉRT MÉGIS...

Nagyon sokan szeretnének eljönni hozzánk ezen a napon, és szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát. Annak érdekében, hogy mindenkinek lehetősége legyen elidőzni az egyes éttermek standjainál, beszélgetni a séfekkel, és hogy mindenki mindent alaposan végigkóstolhasson azt kérjük Öntől, hogy a visszaigazoló emailben jelzett időpont szerint látogasson ki hozzánk.

Megértését előre is köszönjük, és várjuk Önöket sok szeretettel a Stílusos Vidéki Éttermiség nevében!


Add a Facebook-hoz
Legújabb címkék:





Beköszöntő | Hétvégi programajánlatok | Magyar tájakon | Vártúrák  | Kincstár | Kultúra | Főúri családok | Régi lapszámok | Képtár | Gyermekkel utazom - családi programok | Partneroldalak | Médiaajánlat | Légifotó archívum | Kapcsolat | Adatvédelem |

Szép Magyarország magazin | Telefon: 06 1 332 3261 | e-mail: kiado@szepmagyarorszag.hu
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.