Kulcsszavas kereső:
Legújabb cikkek:
Határon átnyúló kezdeményezésből újult meg a tőketerebesi Andrássy-kastély, a pácini Mágochy–Alaghy–’Sennyey-kastély és a tokaji Zeleméry-kúria
Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében...

Interaktív időutazás - újabb látnivalókkal és tartalommal gazdagodik a Füzéri vár
  Vár állott, most kőhalom, írja a költő, de miért ne lehetne fordítva?...

Interaktív várostörténeti kiállítás nyílt a felújított Mezőtúri Városházában, látogathatóvá vált a torony is
Augusztus 20-án sor került a felújított Mezőtúri Városháza átadására. A város...

Új kiállítás - Mezőtúr
Mezőtúr Város Önkormányzata a TOP-1.2.1-15-JN1-2016-00003 azonosítószámú,...

Megnyílt a regéci vár Keleti Palotaszárnya!
A fejlesztés az egykori impozáns palotaszárny újjáépítésével, valamint a...


Mutassa be települése értékeit grafikus látványtérképpel!


Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen


Szabadegyetem sajtkészítőknek, sajtkedvelőknek

A Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhe szervezésében a tokaji borvidéken Erdőbényén a Béres Szőlőbirtokon szeretettel várják a sajtkészítőket és sajtkedvelőket 2010. március 13-án 10 órától 16 óráig.

Programok

10-től 11 óráig: Bevezető - a tej feldolgozásának ismertetése, táplálkozás élettani jelentősége, a tej összetevői, egyéb tejtermékek

11-től 12 óráig: Sajt és gasztronómia
tízórai büfé: friss sajtok, zsendice, orda, krémsajt, félkemény sajtok (tehén-kecske-juhsajt), krémjoghurt
kalács, édes tejsavóval kelesztett hagyományos kenyér, házilekvár
ásványvíz, alma

12-től 15 óráig: Sajtkészítés alapelvei- technológiák - érési folyamatok
Sajtismeret

15-től 16 óráig: Délutáni sajtbüfé tokaji borfajtákkal párosítva - nemespenészes sajtok
Báránypiláf bükki hegyi sajttal (a rizottó hazánkban a piláf!)
A Béres Szőlőbirtok borai 6-8 fajta
Sajt és Bor

A helyszínen szakmai tanácsadás, a sajtok felhasználása, tárolása, stb. A kóstolt sajtokból és borokból vásárlási lehetőség.
A kurzus ára: 9 000,- Ft/fő

Előadók: Kiss Ferenc tejipari technológus - sajtmester / Kiss Házisajt Manufaktúra - Körösladány - www.kisshazisajt.hu

Sándor Tamás sajtkészítő / Bükki Kézműves Sajt és Gasztronómia - Eger - www.bukkisajt.hu

Zöldi-Kovács Árpád birtokigazgató / Béres Szőlőbirtok és Pincészet - Erdőbénye

Jelentkezni lehet:
A Béres Szőlőbirtok és Pincészetnél az alábbi elérhetőségeken:
+36 47 536000 telefonszámon vagy az info@beresbor.hu email címen

Kiss Ferencnél a +36 30 606 7961 telefonszámon

Sándor Tamásnál a +36 20 585 4464 telefonszámon

Add a Facebook-hoz
Legújabb címkék:





Beköszöntő | Hétvégi programajánlatok | Magyar tájakon | Vártúrák  | Kincstár | Kultúra | Főúri családok | Régi lapszámok | Képtár | Gyermekkel utazom - családi programok | Partneroldalak | Médiaajánlat | Légifotó archívum | Kapcsolat | Adatvédelem |

Szép Magyarország magazin | Telefon: 06 1 332 3261 | e-mail: kiado@szepmagyarorszag.hu
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.